Vodafone Business, OSBÜK ve Yıldız Teknik Üniversitesi ile Dijital Dönüşüm Programı düzenledi
Vodafone Business’ın Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Yıldız Teknik Üniversitesi ile düzenlediği “Dijital Dönüşüm Programı”nın tanıtım toplantısı Gaziantep’te gerçekleştirildi.
Vodafone Türkiye Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Hasret Kestioğlu, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, iş dünyasının yanında olduklarını söyledi.
Geçtiğimiz yıl OSBÜK ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğiyle Türk sanayisinin dijitalleşmesine yönelik bir proje yürüttüklerini hatırlatan Kestioğlu, “Çağrımıza 1000 dijital elçi başvurdu, onlarla birlikte 4 aylık sertifika programını tamamladık. 1 yılda elçiler kendi şirketlerinde dijital dönüşümü tetikledi. Toplam 40 milyonluk fayda ve teknoloji.” “Dönüşümünü tamamladık. Projemizden çok heyecan duyduğumuz ve güzel sonuçlar elde ettiğimiz için şimdi ikinci ayağını da tamamlıyoruz. Tekrar çağrı başlattık, 1000 dijital elçiyi daha yetiştireceğiz.” dedi.
Kestioğlu, eğitim programlarında nesnelerin internetinden akıllı fabrikalara, 5G teknolojilerinden bulut teknolojilerine ve siber güvenliğe kadar geniş bir yelpazede eğitim içeriğinin hazırlandığını kaydetti.
Türkiye’de dijital yetkinlik ve olgunluk seviyelerinin Avrupa Birliği ve dünya standartlarının biraz gerisinde olduğunu belirten Kestioğlu, şöyle devam etti:
“Bu nedenle Türk sanayimizin teknolojiye yatırım yapabilmesi için bilgi düzeyinin daha yüksek olması gerekiyor. Amacımız sanayi çalışanlarımızın teknik bilgilerini geliştirmek ve kurumlarında bu dönüşüm projelerine liderlik edebilmelerini sağlamaktır. Şu anda önceliklendirmemiz temel olarak sektörümüzün daha verimli çalışmasını ve daha karlı işletmeler haline gelmesini sağlıyor.” “Bu teknolojiler sürdürülebilirlik açısından da önemli faydalar sağlayacak ve onlara dünya standartlarında sanayi şirketi olma fırsatını sunacak.”
Eğitimler Nisan ayına kadar devam edecek
OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, toplantıyı Anadolu’nun en güçlü sanayi şehirlerinden biri olan ve aynı zamanda Türkiye’nin en büyük sanayi bölgesine de ev sahipliği yapan Gaziantep’te yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Bugün Türkiye’de OSB’siz il kalmadı” dedi. 81 ilde 277 adet var.” 200.000’i işletme aşamasında olmak üzere 400 OSB kuruldu. 67 bin sanayi kuruluşunun faaliyet gösterdiği OSB’ler, ülkemizin toplam sanayi üretiminin yüzde 45’ini gerçekleştiriyor. Ayrıca OSB’ler 2 milyon 620 bin kişiye doğrudan istihdam sağlıyor.” dedi.
OSB’lerin dijitalleşmesine öncülük edecek insan kaynağının yetiştirilmesinin son derece önemli olduğunu belirten Kütükcü, şöyle konuştu:
“OSBÜK, Vodafone İşletme ve Yıldız Teknik Üniversitesi ile hayata geçirdiğimiz Dijital Dönüşüm Programı kapsamında daha önce 1000 dijital elçi yetiştirmiştik. Yoğun talep üzerine bugün bu programın ikincisine başladık. Bu eğitim döneminde, OSB’lerimizin ve katılımcı firmalarımızın personeline 12 hafta boyunca siber güvenlik ve bulut hizmetleri eğitimi verilecek. “Bilişimden dijital liderliğe, üretken yapay zekaya kadar 12 başlıkta eğitim alacaklar. Nisan ayına kadar sürecek eğitimin sonunda başarılı olanlara sertifika verilecek. Amacımız OSB’lerdeki dijital elçilerimizin sayısını artırarak onların Türk sanayisinin dijitalleşmesine öncülük etmelerini sağlamaktır.”
Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Keskin de KOBİ’lerin dijital dönüşüm yolculuklarında önemli bir adım daha attıklarını söyledi.
Keskin, dijital dönüşümün sadece teknik anlamda bir değişim olmadığını, aynı zamanda yapı, yönetim ideolojisi ve kurum kültürü bağlamında da önemli değişiklikleri beraberinde getireceğini sözlerine ekledi.
Program kapsamında 3 ay sürmesi planlanan eğitimin ardından başarılı olan katılımcılara sertifika verilecek.
haber-zara.com.tr