Haber

PİLOT’un yeni dönem girişimleri açıklandı

Türk Telekom’un kurumsal girişim sermayesi şirketi TT Ventures’ın Kurumsal Hızlandırma Programı PİLOT’un 11. kez devralınması kesin oldu. Yeni dönem için seçilen 7 girişimin her biri program sonunda TT Ventures’tan 50 bin dolarlık yatırım alma ve Türk Telekom ile iş birliği yapma fırsatı yakalayacak. Ayrıca işletmeleri Amerika’daki girişimcilik ekosistemi için küresel vizyona hakim olacakları ve işlerini geliştirecekleri iki haftalık bir program bekliyor.

 

TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “Yeni dönem için seçilen 7 ekibe, iş fikirlerini başarılı bir şekilde hayata geçirmek için kesim profesyonelleri, başarılı girişimciler ve yatırımcılardan oluşan Türk Telekom mentor ağından 12 hafta boyunca takviye alacak.  Bugüne kadar dünya genelindeki girişimlerimizin başarılı sonuçlarından gurur duyuyoruz. TT Ventures ve PILOT ile Türk Telekom’un yüksek teknoloji bilgi ve tecrübesini işletmelerimize aktararak ekosistemi güçlendirmeye devam edeceğiz.”

Türk Telekom’un yenilikçi fikirleri katma değer sağlayacak işlere dönüştürmek ve Türk girişimcilik ekosistemini dünyaya taşımak amacıyla 2013 yılında hayata geçirdiği PİLOT programının 11. transfer girişimleri başarıyla sonuçlandı. Farklı alanlarda teknoloji odaklı projeler geliştiren 7 ekibe, program süresi içinde Türk Telekom ile işbirliği yapma fırsatı sunulacak ve programı başarıyla tamamlayan her ekip, sonunda TT Ventures’tan 50 bin dolarlık yatırım alacak. programın.

TT Ventures Genel Müdürü Muhammed ÖzhanKonuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:   “2013 yılından bu yana PILOT ile Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve erken aşamadaki girişimlerle iş birliği yaparak dünya arenasına katkıda bulunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu içerikte; Aralarında TT Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve PILOT mezunlarının da bulunduğu startuplara yatırım yaparken, San Francisco’da açtığımız TT Ventures Ofisi ile startupları dünya ile buluşturan bir köprü olmayı hedefliyoruz.”

Özhan, Türk Telekom’un ana destekçisi olduğu Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan Girişimcilik Merkezi ve Eminönü’ndeki Santral ile girişimcilere geleceğe katkı sağlayacak pek çok fikri hayata geçirmelerini sağlayacak yeni bir kapı açtığının altını çizdi. girişimcilere ofis ortamı sağlayan “Küresel ölçekte başarılı projelere imza atmak için desteklediğimiz teşebbüsler öncelikli konularımız arasında yer alıyor. Bu içerikte; “PİLOT’un 11. dönemi için seçilen 7 grup, iş fikirlerini başarıyla hayata geçirmek için şube profesyonelleri, başarılı girişimciler ve yatırımcılardan oluşan Türk Telekom mentor ağından 12 hafta boyunca takviye alacak. Bugüne kadar 104 işletme PİLOT’tan mezun oldu. Asya’dan Avrupa’ya, Kuzey Amerika’dan Güney Amerika’ya hemen hemen tüm ülkelerde faaliyet gösteren PİLOT mezunlarının sağladığı istihdam 2022 yılı sonunda 2.000’e ulaştı. Tüm dünyada vakıflarımızın elde ettiği başarılı sonuçların gururunu yaşıyoruz. TT Ventures ve PILOT ile Türk Telekom’un yüksek teknoloji birikimini ve tecrübesini işletmelerimize aktararak ekosistemin yapı taşlarından biri olmaya devam edeceğiz.”

Startup’lar Fintech’ten üretim ve pazarlama teknolojilerine kadar pek çok alanda faaliyet gösteriyor.

Kapsamlı değerlendirmeler sonucunda; egaranti, Finceptor, FINSO, F-Ray/JetScoring, Link Robotics, Medialyzer ve Sensemore programa katılmaya hak kazanan işletmeler olarak belirlendi. Fintech, web3, yapay zeka, üretim ve pazarlama teknolojileri gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren girişimler, program boyunca Türk Telekom’un sunduğu özel fırsatlardan yararlanacak ve uzmanlardan alacakları geri bildirimler doğrultusunda girişimlerini geliştirme fırsatı yakalayacak. kendi alanlarında başarılı girişimciler ve yatırımcılar. Teşebbüsler aynı zamanda Türk Telekom ile işbirliği yapma fırsatını da değerlendireceklerdir. Programı başarıyla tamamlayan takımlar, program sonunda seçkin yatırımcıların katılacağı PILOT Demo Day etkinliğinde fikirlerini sunma fırsatı bulacak. Ayrıca gruplar, ABD’deki girişimcilik ekosistemi için küresel vizyona hakim olacakları ve işlerini geliştirecekleri iki haftalık bir programa katılma fırsatı bulacaklar.

PİLOTun 11. periyodu için seçilen 7 deneme

garanti: Tüketicilerin garanti süreçlerini tek panelden kontrol edebilmeleri için garanti belgelerini dijitalleştiren ve firmalara bulut tabanlı çözümler sunan web uygulaması. API tabanlı egaranti platformundaki şirketler; Fiziksel satış kanallarındaki e-ticaret altyapılarına, pazar yerlerine ve CRM sistemlerine saniyeler içinde entegre ederek garanti süreçlerinin tek noktadan yönetilmesini sağlar.

Finseptör: Web3 projelerinin ICO öncesi, likidite finansmanı, ICO ve ICO sonrası aşamalarda finanse edilmesini sağlayan bir yatırım platformu. Kişisel yatırımcılar, 1 $’dan başlayan sermaye korumalı yatırım modelleri ile ICO öncesi, ICO ve ICO sonrası olmak üzere 3 aşamada Web3 proje belirteçlerine yatırım yapabilir.

Tüketicinin kredili alışveriş yapmasını sağlayan bir finans uygulaması. FINSO, bankalar ve BNPL kredi kuruluşları ile entegre olarak müşterilerinin; mobilyadan okul fiyatlarına, sağlıktan spora diledikleri finans kuruluşundan tek tıkla alışverişlerini tamamlamalarını sağlıyor.

F-Ray/JetSkorlama: Bankaların, finans kuruluşlarının ve tedarikçilerin müşteri risklerini ölçmek için otomatikleştirilmiş finansal risk değerlendirme raporları oluşturmasını sağlayan bir analiz ve raporlama platformu. JetScoring’e Sahip Kurumlar; Vergi beyannamesi, bağımsız kontrol raporu ve mizan gibi mali tablo verilerini Türkçe, İngilizce ve Arapça gibi farklı dillerde anlık okuma ve analiz etme yeteneğine sahiptirler.

Bağlantı Robotları: Geliştirdiği sensör füzyon motorunda kamera, atalet ölçüm birimi, GNSS gibi farklı sensör bilgilerini işleyerek geleceğin hareketliliği için kesin, güvenilir ve kesintisiz konum bilgisi sağlayan navigasyon sistemleri geliştirmektedir. GNSS’li veya GNSS’siz çalışabilen yapay zeka tabanlı navigasyon sistemleri; Otonom araçlardan farklı tip ve amaçlara sahip robotlara kadar farklı mobilite uygulamalarına kolayca uyarlanabilir.

Medialyzer: Reklamverenlerin medyadan daha iyi geri bildirim almalarını sağlayan bir SaaS girişimi. İkinci ekranlardan elde edilen online veriler sayesinde TV ve radyo reklamlarının performansının ölçülmesini ve güzelleştirilmesini sağlar.

Sensemore: Makine sağlığı analitiği için özel olarak tasarlanmış donanım, yazılım ve yapay zeka destekli araçlara sahip, güvenilirlik odaklı bir varlık ve bakım yönetimi platformu. Sensemore, makine verilerinin toplanmasından yapay zeka destekli araçlarla arızanın kök nedenini tespit eden arıza raporunun oluşturulmasına kadar bakım süreçlerini uçtan uca analizle dijitalleştiriyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberkabatas.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu