Haber

Uzun yıllar sonra sınava giren öğretmenlerden öğrencilere uyarı

Uzun yıllar sonra imtihana giren öğretmenlerden öğrencilere uyarı

Bu kere öğretmenler geç kalmamak için imtihan yerlerine erken geldi

ELAZIĞ Ulusal Eğitim Bakanlığınca düzenlenen ‘Uzman Öğretmenlik Sınavı’na girmek için kurallara uyan ve sabahın erken saatlerinde okul bahçelerine gelen öğretmenler, öğrencileri de imtihan kurallarına uyması gerektiğini ve imtihan yerlerine erken gelmeleri konusunda uyardı.

MEB tarafından öğretmenlerin unvanları için düzenlenen Uzman Öğretmenlik İmtihanı, Elazığ’da da yapıldı. Sabahın erken saatleriyle birlikte imtihana girecekleri okullara gelen öğretmenler, sorulan 100 soruyu çözebilmek için 150 dakika ter döktü. İmtihana geç kalmamak için imtihan merkezlerine gelen ve heyecanlı olan öğretmenler, öğrencilerini de imtihanlara geç kalmamaları konusunda uyardı.

Sınava girecekleri için heyecanlı olduklarını aktaran Mehmet Zülfü Bulut, “Bizde imtihana gireceğiz. Biz daima derdik soruları biz sorarız lakin bu sefer aksi köşe olduk soruları diğerleri da sorabiliyormuş. Öğrencilerimize tavsiyelerim mesela ben bir gün öncesinden erken uyandım ki gece erken uyuyayım. Saatimi kurdum planlamamı yaptım. Aksilik çıkar diye meskenden erken çıktım. Tabi ben öğrencilerin o gerilimini anlıyorum ve her vakit imtihanlarda öğrencilere moral ve motivasyon konusunda yardımcı oluyorum. İnşallah bu imtihanda da biz de moral ve motivasyonla gireriz ve başarılı oluruz” dedi.

“Kurallara uymak ismine erken geldik”

30 yıllık öğretmen olduğunu ifade eden Kemal Şenel, “Öğrenciler imtihana geç kalmasınlar aslında imtihan kuralları muhakkak. Kurallara uyarlarsa hem huzurlu bir biçimde imtihana girerler hem de daha düzgün olur. Huzurlu bir halde imtihana girdikleri için de daha başarılı olurlar. Öğretmenlerimiz biraz heyecanlı tabi uzun yıllar sonra imtihana girince bir heyecan oluyor. İmtihan giriş evrakında saat 09.30’ta burada olmamız gerektiği yazıyordu biz de kurallara uymak ismine erken geldik. Öteki öğrencilerimiz imtihanlarına çalışsınlar ve başarılı olsunlar. İnşallah bizde başarılı oluruz” diye konuştu.

“Öğrencilerin kurallara dikkat etmesi gerekiyor”

Öğretmen Cihat Yılmaz ise “Öğrencilerin kurallara dikkat etmesi gerekiyor. Üstünde yıllardır vurgulanarak anlatılan bir uygulama gelip te saniyelerle kapının kalanlar oluyor maalesef o yüzden öğrenciler önlemli olsun” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu